Από την εποχή Σαμαρά ζητούσε αντιπλημμυρικά ο δήμος Καλαμάτας

Τι έργα ζητούσε ο δήμος, που σήμερα μετρά ξανά τις πληγές του μετά την κακοκαιρία


ΕΛΛΑΔΑ
9:18
09/09/2016
Από την εποχή Σαμαρά ζητούσε αντιπλημμυρικά ο δήμος Καλαμάτας
5
loading

Καμία ανταπόκριση δεν είχε το εμπεριστατωμένο υπόμνημα που είχε στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο δήμος Καλαμάτας το Νοέμβριο του 2013, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, μετά τις πλημμύρες που είχε προκαλέσει η κακοκαίρια, αναφορικά με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Όπως υπογραμμίζεται το υπόμνημα περιελάμβανε αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων, προτάσεις αντιμετώπισής του τους και ζητούνταν χρηματοδότηση -μεταξύ άλλων- για αντιπλημμυρικά έργα ύψους 3.450.000 ευρώ, τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Δήμος Καλαμάτας υπεβλήθησαν αιτήματα για πραγματοποίηση των παρακάτω έργων:

 • Επαναφορά της διατομής του ποταμού Άρι στο αρχικό της εύρος καθώς επίσης και αφαίρεση της βλάστησης, με εκτιμώμενο κόστος 300.000 ευρώ
 • Άμεση αποκατάσταση πρανών ρεμάτων και καθαρισμός, με εκτιμώμενο κόστος 300.000 ευρώ
 • Επανεξέταση λειτουργίας αντλιοστασίων ΓΟΕΒ και καθαρισμός καναλιών, πρωτευόντων και δευτερευόντων (έργο της Περιφέρειας)
 • Αντιπλημμυρική προστασία Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, με εκτιμώμενο κόστος 1.200.000 ευρώ
 • Αποχέτευση ομβρίων εθνικού δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, από ΤΕΙ έως κόμβο Ζαφείρη, με εκτιμώμενο κόστος 1.500.000 ευρώ
 • Προστασία συνοικισμού Κατσαραίϊκα Τοπικής Κοινότητας Λαιΐκων, με εκτιμώμενο κόστος 150.000 ευρώ κ.λπ.

Η Καλαμάτα σήμερα μετράει τις πληγές της, ξανά, μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας με πλημμυρισμένους δρόμους, τσακισμένα δέντρα, πεσμένες κολώνες και αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Nix plix

  Τι 18 χρόνια, 60 χρόνια αυτός ο νόμος βγάζει απο δεξιούς έως ουλτρα δεξιούς βουλευτές οι οποίοι την περιποιήθηκαν ιδιαίτερα όλα αυτά τα χρόνια. Έφτιαξαν δρόμους, αποχετεύσεις, δίκτυα ύδρευσης υποδομές τεράστιες μέχρι και ευρυζωνικά δίκτυα. Για το λόγο αυτό οι δήμαρχοι πρόσφατα φορούσαν φαρδιές ζώνες. Συνεχίστε ετσι....

 2. avatar Θειουλης

  Είδατε που πήγε εκει εκει ψάχνοντας να τα βρει.... Ρε παιδιά τα ξέχασα.... Πωπω τι αφηρημάδα.....

 3. avatar oustre

  Ναι αλλά ο Αντώνης πήγε να δεί...τι πονόψυχος άνθρωπος!!!

 4. avatar Thomas 7

  Παρ'ότι δεν έκανε τίποτα, αυτό δεν τον εμπόδισε να εμφανίζεται και υποκριτικά να κάνει δηλώσεις συμπαράστασης για τους πληγέντες.

 5. avatar Pamponhros

  Καθήστε ρε παιδιά, 3 χρόνια ήταν κυβέρνηση ο Σαμαράς, δεν πρόλαβε να κάνει αντιπλημμυρικά ο άνθρωπος. Γενικά 18 χρόνια κυβέρνηση ΝΔ ήταν λίγα για να γίνουν έργα και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ αλλά μην αγχώνεστε ήρθε ο Σύριζα για να ΜΗΝ κάνει και αυτός τίποτα για τα επόμενα χρόνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει