Ποντίκια κατασπάραξαν ένα στρέμμα καλαμπόκια

Ξεκινά πρόγραμμα μυοκτονίας στο Πύργο


ΕΛΛΑΔΑ
12:46
31/07/2016
Ποντίκια κατασπάραξαν ένα στρέμμα καλαμπόκια
2
loading

Σε έξαρση, φαίνεται να βρίσκεται η παρουσία τρωκτικών το τελευταίο διάστημα στον δήμο του Πύργου, κάτι για το οποίο, όπως εκτιμάται από επιστημονικές πηγές, ευθύνεται η συνεχής παρουσία των απορριμμάτων, στους δρόμους, μέσα στις σωρούς των οποίων τα τρωκτικά το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει ολόκληρες αποικίες.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Την παρουσία τρωκτικών, διαπιστώνουν σε καθημερινή πλέον βάση, τόσο κάτοικοι της περιοχής του Πύργου όσο και των τοπικών κοινοτήτων που αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως, κάθε φορά, δεκάδες ποντίκια ξεπετάγονται μέσα από τις σωρούς των σκουπιδιών που έχουν απομείνει εκτεθειμένα ενώ άλλοι διαμαρτύρονται για την καταστροφή των καλλιεργειών τους.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Καταραχίου στον Πύργο, ο 94χρονος, Αναστάσιος Μπολολιάς, είδε εν μια νυκτί, τα καλαμπόκια που είχε σπείρει στο χωράφι του, για προσωπική του χρήση, να εξαφανίζονται, αφού τους καρπούς κατασπάραξαν τα ποντίκια. Ο ηλικιωμένος άνδρας, μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» τόνισε πως υπήρχαν ποντίκια και τα προηγούμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή όμως την φετινή χρονιά η αναπαραγωγή τους φαίνεται να είναι σε έξαρση, καθώς εμφανίζονται κατά δεκάδες.

Μάλιστα ο ίδιος, όπως επεσήμανε, έχει παγιδεύσει στις ειδικές παγίδες που υπάρχουν στην αγορά μόνο τις τελευταίες ημέρες πάνω από είκοσι ποντίκια ενώ όπως εκτιμά αυτά, εμφανίσθηκαν κατά την διάρκεια παρουσίας των σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την οικία του στην οδό Καταραχίου, τα τελευταία χρόνια και μόλις πριν από μερικές εβδομάδες μαζεύθηκαν από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Πύργου.

«Έβαλα λίγο καλαμπόκι φέτος περίπου ένα στρέμμα για να έχουν φαγητό οι κότες και τα ζωντανά και θα το θέριζα με το χέρι. Όμως διαπίστωσα πως μέσα σε λίγες ημέρες το καλαμπόκι είχε εξαφανισθεί γιατί το έφαγαν όλο τα ποντίκια. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν τόσα πολλά ποντίκια. Φέτος είναι πάρα πολλά και θεωρώ πως είναι από τα σκουπίδια που ήταν εδώ απέναντι στο σπίτι μου. Έχει γεμίσει ο τόπος ποντίκια και φοβάμαι πως μετά το καλαμπόκι θα μου φάνε και το αμπέλι. Κάθε βράδυ τρώνε το καλαμπόκι και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Βάζω παγίδες και μέχρι στιγμής έχω πιάσει είκοσι ποντίκια άλλα μεγάλα και άλλα μικρά», ανέφερε απελπισμένος ο κ. Μπολολιάς.

Ξεκινά πρόγραμμα μυοκτονίας

Εξαιτίας της παρουσίας των απορριμμάτων εδώ και πολλά χρόνια στους δρόμους, με την αποκομιδή, όπως διαπιστώνεται και από τα συνεργεία Καθαριότητας του δήμου Πύργου, δεκάδες ποντίκια ξεπετάγονται από τις σωρούς, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αποικούν σε άλλα σημεία και περιοχές τόσο της πόλης όσο και των τοπικών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο καταπολέμησης των τρωκτικών που έχουν εμφανισθεί το τελευταίο διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Διονύσης Μπέλτσος, ο δήμος του Πύργου θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φαινομένου.

Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΕΥΑΚΙ

    ΑΦΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΣΗ Η ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΣΤΩΣΕΙ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ?

  2. avatar χρυσανθη

    ακομα και στα ποντικια εχει πεσει πεινα λογο της κρισης!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει