Τη διεκδίκηση πόρων ύψους 1,5 δισ. ευρώ για έργα στην Κρήτη επιδιώκει η Περιφέρεια τη νέα Προγραμματική Περίοδο, υλοποιώντας ένα αναπτυξιακό σχέδιο σε συνεργασία με δήμους και υπηρεσίες που θα φέρουν απασχόληση και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση νέων προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» που οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης με τη Διαχειριστική Αρχή, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Αναφερόμενος στο ΠΕΠ Κρήτης, που ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2015, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε μεταξύ άλλων «κλείνουμε με επιτυχία το Πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 με ένα προϋπολογισμό 480 εκατ. ευρώ και την εκτέλεση 500 έργων σε όλο το νησί. Ξεκινούμε με αισιοδοξία την νέα περίοδο που υπάρχουν πόροι από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 460 εκατ. ευρώ, αλλά ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε πόρους 1,5 δισ. ευρώ για την Κρήτη για τα επόμενα πέντε χρόνια»

Παράλληλα ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, την Διαχειριστική Αρχή, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς που υλοποίησαν το πρόγραμμα. «Επίσης ζητάμε τη συνεργασία, βοήθεια των δημάρχων για την νέα Προγραμματική Περίοδο που αλλάζει φιλοσοφία υλοποίησης. Μόνο με την συνεργασία όλων μας μπορούμε να πετυχαίνουμε τον στόχο που θα δώσει την ανάπτυξη, την απασχόληση την κοινωνική συνοχή, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου» σημείωσε ο περιφερειάρχης

Ακόμη ανέφερε πως ο φετινός χρόνος κλείνει με πληρωμές 100 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, χαρακτηρίζοντας το ιδιαίτερα σημαντικό ποσό, «αν αναλογιστούμε για πόσο χρονικό διάστημα δεν γίνονταν πληρωμές, είχαν σταματήσει πολλοί ανάδοχοι να δουλεύουν». «Όμως με την πίεση, τη δική μας παρότρυνση ότι τα χρήματα θα δοθούν και με την διαβεβαίωση του υπουργού κ. Σταθάκη, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε», όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης.