Ο άδικος χαμός του 23χρονου σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου, αναδεικνύει, δυστυχώς με τραγικό τρόπο, τις τεράστιες ελλείψεις στην λειτουργία του και στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί χωρίς πιστοποίηση και οι ευθύνες γίνονται μπαλάκι μεταξύ του δήμου και της εταιρίας λαϊκής βάσης που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό και στην οποία πάλι βασικός μέτοχος είναι ο δήμος.

Είναι άγνωστο αν οι υπεύθυνοι της εταιρίας κίνησαν τη διαδικασία  για τη χορήγηση πιστοποιητικού και δεν χορηγήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ή αν κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για κάτι τέτοιο.

Απαντήσεις επαρκείς δεν υπάρχουν, αλλά είναι γεγονός ότι το χιονοδρομικό κέντρο τα τελευταία χρόνια είχε λειτουργήσει ελάχιστα με αποτέλεσμα να έχει εγκαταλειφθεί.

Στο χιονοδρομικό δεν υπήρχε ούτε καν το προστατευτικό δίχτυ, αυτό δηλαδή που θα εμπόδιζε έναν σκιέρ σε περίπτωση πτώσης να καταλήξει εκτός πίστας.

Ο έλεγχος που υποχρεωτικά γίνεται από τον ΕΟΤ στην αρχή της σεζόν έχει περισσότερο τυπικά και λιγότερα ουσιαστικά χαρακτηριστικά, καθώς αφορά κυρίως στον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Πηγή: epiruspost