Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, το μέλι και την ρακί, την βανίλια, το ξύσμα λεμόνι, πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το νερό.
  2. Όταν η ζύμη γίνει σκληρή και ξεκολλήσει από τα χέρια. Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί . Στη συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.
  3. Πασπαλίζουμε τον πάγκο όπου θα δουλέψουμε με αλεύρι, αλευρώνουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τη βοήθεια μηχανής, κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 3 εκ. και μήκους 30- 40 εκ. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια παίρνουμε μια λωρίδα.
  4. Στερεώνουμε την μια άκρη με πιρούνι την τοποθετούμε στο καυτό λάδι και περιστρέφουμε το πιρούνι για να σχηματίσουμε ένα μια φωλιά μέσα στο τηγάνι. Αν θέλουμε, μπορούμε να σχηματίσουμε τις φωλιές στο τραπέζι και στη συνέχεια να τις τηγανίσουμε.
  5. Μόλις ροδίσουν η δίπλες της βγάζουμε και της τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί, και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
  6. Όταν κρυώσουν οι δίπλες της βουτάμε μια μία στο σιρόπι και της αφήνουμε 1-2 λεπτά περίπου. Αφού απορροφήσουν σιρόπι, της τοποθετούμε σε πιατέλα και της γαρνίρουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλλα.