Υλικά

sidagi.gr

Υλικά για 4-6 άτομα

2 φλιτζάνια φέτες καρότο
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
9 κρόκοι αυγών
3/4 κούπας ζάχαρη


Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε τις φέτες καρότου σε νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στη συνέχεια τα τις στραγγίζουμε και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το γάλα, κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη κανέλα, ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει.

Όταν το μείγμα κρέμας φτάσει γρήγορα να σιγοβράζει (δεν το αφήνουμε να βράσει), σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει το μείγμα για 10 λεπτά.

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μαζί με ένα σύρμα. Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε ελαφρά το μισό μείγμα της κρέμας γάλακτος μαζί με το μείγμα των κρόκων αυγού.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα που περιέχει το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος.
Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας πηχτό.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.

Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε τον πουρέ καρότου μαζί με την κρέμα, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες. Εάν έχετε παγωτομηχανή ενώνετε τα δύο μείγματα και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.