Υλικά

sidagi.gr

Στο μπολ του μίξερ και με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το φυστικοβούτυρο και το ξύσμα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.

Έπειτα κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτετε λίγο-λίγο στο μείγμα έως ότου φτιαχτεί η ζύμη. Αν χρειαστεί, τη δουλεύετε λιγάκι και με τα χέρια.

Στρώνετε λαδόκολλα σε δύο δίσκους ή σε ταψάκια. Παίρνετε από τη ζύμη μικρές μπάλες, περίπου όσο ένα κουταλάκι του γλυκού, της πλάθετε στρογγυλές και τις αραδιάζετε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Όπως τις τοποθετείτε στη λαδόκολλα τις πατάτε, ώστε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.

Αφήνετε σε κάθε μπισκότο λίγο καραμελωμένο τζίντζερ, χοντροκομμένο και το πατάτατε να μπει μέσα στη ζύμη. Πασπαλίζετε από πάνω με την καρύδα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή αν έχτε γκάζι για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα τα μπισκότα σας. Θέλουμε στο κέντρο τους να είναι ακόμη μαλακά και όχι τόσο ψημένα, όσο εξωτερικά.

Υλικά

Για 6-8 άτομα

300 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια καραμελωμένο τζίντζερ, χοντροκομμένο
30 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
250 γραμμάρια βούτυρο
140 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκος αβγού
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2 κλημεντίνες, ξύσμα