Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • Ελαιόλαδο, για το μαγείρεμα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κ. γλ ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το σερβίρισμα
  • Μπρόκολο στον ατμό, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Φτιάξτε τη μαρινάδα: Ανακατέψτε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη σάλτσα σόγιας.
  3. Ρίξτε τη μισή μαρινάδα στις γαρίδες, κάνοντας μασάζ μέσω της σακούλας ή ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά. Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, προσθέστε τις στο τηγάνι και μαγειρέψτε τις για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια γυρίστε τις.
  5. Ρίξτε στο τηγάνι τη μαρινάδα που κρατήσατε και συνεχίστε το μαγείρεμα, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και συνεχίστε να μαγειρεύετε τη μαρινάδα μέχρι να μειωθεί και να πήξει, περίπου 5 λεπτά.
  6. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω από μαγειρεμένο ρύζι και συνοδεύστε τις με μπρόκολο στον ατμό. Περιχύστε τις γαρίδες με τη σάλτσα και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια.