Υλικά

  • 3 κεφάλια μπρόκολο
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ξεχωρίστε τα μπουκετάκια και κόψτε τυχόν φύλλα από το μπρόκολο.
  3. Σε ένα προετοιμασμένο ταψί με λαδόκολλα, συνδυάστε το μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε ομοιόμορφα.
  4. Ψήστε για 35- 40 λεπτά.
  5. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.