Υλικά

  • 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
  • Πάπρικα
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Κόψτε τα καρότα κατά μήκος, σε πάχος περίπου 1 εκατοστού. Τοποθετήστε τα σε μία στρώση στον προετοιμασμένο δίσκο. Περιχύστε με λάδι και πασπαλίστε με πάπρικα και αλάτι.
  3. Ψήστε, γυρίζοντας στη μέση του ψησίματος, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην είναι πολύ μαλακά.
  4. Ανακατέψτε το πέστο με την ξινή κρέμα και πασπαλίστε τις πατάτες με τον μαϊντανό.
  5. Σερβίρετε με το ντιπ.