Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού κινόα, πλυμένη
  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μπρόκολο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • Για το ντρέσινγκ: 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου, το χυμό από 1/2 λεμόνι, το χυμό από μισό λάιμ, 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάλτε το νερό και την κινόα να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι η κινόα να μαλακώσει, 15 έως 20 λεπτά. Αφήστε την στην άκρη για να κρυώσει.
  3. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και ψήστε τις στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 25 λεπτά. Αφήστε τις στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Ανακατέψτε το μπρόκολο, την κίτρινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά και το αγγούρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε την κινόα και τις γλυκοπατάτες.
  5. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και γαρνίρετε με κόλιανδρο.