Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 5 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 12 ξύλινα καλαμάκια
  • Για τη μαρινάδα: 1/3 φλ. τσαγιού μέλι, 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας, 1/4 φλ. τσαγιού λάδι, 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το λάδι και το μαύρο πιπέρι για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε 1/4 φλιτζανιού από τη μαρινάδα σε ένα μικρό βάζο, σφραγίστε το και αφήστε το στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το σκόρδο στη μαρινάδα στο μεγάλο μπολ. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  3. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε το κοτόπουλο, προθερμάνετε μια σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και λαδώστε την ελαφρώς.
  4. Στραγγίξτε τη μαρινάδα από το κοτόπουλο και τα λαχανικά και πετάξτε τη μαρινάδα. Περάστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά εναλλάξ στα καλαμάκια.
  5. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα. Ψήστε, γυρνώντας συχνά και αλείφοντας με τη μαρινάδα που κρατήσατε, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στη μέση, περίπου 12 έως 15 λεπτά.