Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Βήμα 2
Βουτήξτε μία-μία τις γαρίδες στο χτυπημένο αυγό, αφήνοντας το περιττό αυγό να στάξει πίσω στο μπολ και πιέστε στην τριμμένη φρυγανιά για να καλύψετε και τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις παναρισμένες γαρίδες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες γαρίδες.
Βήμα 4
Βάλτε τις παναρισμένες γαρίδες προσεκτικά στο προθερμασμένο λάδι σε παρτίδες. Τηγανίστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες, περίπου 4 έως 5 λεπτά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε τις γαρίδες σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες παναρισμένες γαρίδες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.