Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • 2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1 λίτρο λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Βουτήξτε μία-μία τις γαρίδες στο χτυπημένο αυγό, αφήνοντας το περιττό αυγό να στάξει πίσω στο μπολ και πιέστε στην τριμμένη φρυγανιά για να καλύψετε και τις δύο πλευρές.
  3. Τοποθετήστε τις παναρισμένες γαρίδες τη μία δίπλα στην άλλη σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες γαρίδες.
  4. Βάλτε τις παναρισμένες γαρίδες προσεκτικά στο προθερμασμένο λάδι σε παρτίδες. Τηγανίστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσοκάστανες, περίπου 4 έως 5 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες παναρισμένες γαρίδες.