Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 700 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέστε την κολοκύθα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 8- 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει χρώμα.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει βράση και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει πολύ η κολοκύθα.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα, αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ χειρός.
  5. Για μια ιδιαίτερα βελούδινη υφή μπορείτε να περάσετε τη σούπα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.