Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κακάο
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι
  • 4 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μέτριο πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάλτε το χυμό πορτοκαλιού σε ένα ρηχό πιάτο και προσθέστε το σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω. Αφήστε τον να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την ζάχαρη με το κακάο, το καγιέν, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Τοποθετήστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τρίψτε με το μείγμα μπαχαρικών, βάλτε από πάνω μια φέτα πορτοκάλι και αλείψτε με το λιωμένο βούτυρο.
  5. Ψήστε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 20-25 λεπτά.