Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού μαύρη ή ημίγλυκη σοκολάτα, χοντροκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού σκούρο ή ανοιχτόχρωμο ρούμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, λαδώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, λιώστε μαζί τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ κάθε προσθήκης. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας, τη σκόνη κακάο και το ρούμι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ καθαρή. Μην το παραψήσετε γιατί το κέικ θα στεγνώσει.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 5 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.