Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη πίτας
  • 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 2 αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού πεκάν, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και πιέστε την προπαρασκευασμένη ζύμη πίτας ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού.
  2. Ψήστε την κρούστα για 8 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν, βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.
  3. Για τη γέμιση ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίξτε το μείγμα πάνω στην κρούστα.
  4. Ψήστε για 25 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίστε ομοιόμορφα με τα ψιλοκομμένα πεκάν και επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο. Ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση.
  5. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν κόψετε τις μπάρες.