Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη πίτας
  • 420 γρ. πουρέ κολοκύθας
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 2 αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού πεκάν, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και πιέστε την προπαρασκευασμένη ζύμη πίτας ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού.
Βήμα 2
Ψήστε την κρούστα για 8 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να ροδίζουν, βγάλτε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Για τη γέμιση ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίξτε το μείγμα πάνω στην κρούστα.
Βήμα 4
Ψήστε για 25 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίστε ομοιόμορφα με τα ψιλοκομμένα πεκάν και επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο. Ψήστε για άλλα 10- 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση.
Βήμα 5
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν κόψετε τις μπάρες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.