Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 75 γρ. φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι, για γεύση
  • 185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι πιέστε μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσετε ένα είδος πουρέ.
Βήμα 3
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 4
Ρίξτε τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
Βήμα 5
Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με επιπλέον δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50- 60 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.