Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 75 γρ. φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι, για γεύση
  • 185 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι πιέστε μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσετε ένα είδος πουρέ.
  3. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  4. Ρίξτε τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  5. Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  6. Γαρνίρετε με επιπλέον δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50- 60 λεπτά.
  7. Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε για να το σερβίρετε.