Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. τζίντζερ
  • 1 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρυσταλλικό τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη.
  3. Προσθέστε τα αβγά, το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ συνδυάστε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το ψιλοκομμένο τζίντζερ και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε στο μείγμα με τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
  6. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε μικρά βουναλάκια ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 10- 12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα μπισκότα σας να πάρουν χρώμα.