Υλικά
Τίποτα δεν είναι σε γεύση σαν το φαΐ που βγήκε μόλις από τη φωτιά. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως το ξαναζεσταμένο φαγητό πρέπει να είναι άνοστο, λες και τιμωρείσαι επειδή δεν το τελείωσες όλο την πρώτη φορά. Το ξαναζέσταμα έχει τα μικρά μυστικά του και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι κάθε φορά ανάλογα με το τι ξαναζεσταίνεις (κρέας, ψάρι, λαχανικά κ.λπ.) και πού το ξαναζεσταίνεις (μάτι, φούρνος ή μικροκύματα). Και όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να ξαναζεσταθεί ομοιόμορφα ένα πιάτο μακαρονάδα, ειδικά αν έχει σάλτσα. Το βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων για ευκολία και καταλήγεις να έχεις καυτά μακαρόνια στην περίμετρο και παγωμένα στο κέντρο. Αυτό λύνεται με ένα απλό τρικ: τοποθετείς τα μακαρόνια στο πιάτο με τέτοιον τρόπο που να σχηματίζεται ένα ντόνατ (με μια τρύπα στη μέση). Είναι ο μόνος τρόπος να ζεσταθούν ομοιόμορφα.