Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψημένα
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα (πλήρες)
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 115 γρ. κρέμα τυριού
  • 115 γρ. μπλε τυρί
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 1/4 φλ. τσαγιού από το νερό στην άκρη.
  3. Ψήστε τα καρύδια στο φούρνο για 6- 8 λεπτά.
  4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 6- 8 λεπτά.
  5. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμη
  6. Ρίξτε το γάλα στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί, προσθέστε την κρέμα τυριού, την παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο και σιγομαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2- 3 λεπτά.
  7. Ρίξτε τη σάλτα τυριών στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέστε το μπλε τυρί και τα καρύδια, ανακατέψτε (αν χρειαστεί προσθέστε και το νερό που κρατήσατε) και σερβίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά).