Υλικά

  • 100 γρ. σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
  • 2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη γέμιση

  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 225 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 450 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κ. γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τυρί μοτσαρέλα σε κύβους

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σπάστε τα ζυμαρικά στα τρία ή μικρότερα κομμάτια και βράστε τα al dente.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το σκόρδο, το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα, το αβγό και την τριμμένη φρυγανιά.
Βήμα 4
Βάλτε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήστε για 15- 20 λεπτά.
Βήμα 5
Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 6
Προσθέστε τον μοσχαρσίσιο κιμά και σοτάρετε μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς καφέ χρώμα.
Βήμα 7
Προσθέστε την σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας, την ζάχαρη και σιγοβράστε μέχρι να χειλώσει το μείγμα σας, για περίπου 5 λετπά.
Βήμα 8
Αφαιρέστε από την φωτιά, προσθέστε τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανανακατέψτε.
Βήμα 9
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά το τυρί ρικότα, με το αβγό και τη ρίγανη.
Βήμα 10
Απλώστε το μείγμα με τη ρικότα πάνω από τα ψημένα ζυμαρικά, στη συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και καλύψτε με τους κύβους μοτσαρέλας.
Βήμα 11
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και αφήστε να κρυώσει για 15- 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
TAGS