Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τις λιώσετε.
  3. Προσθέστε την ζάχαρη, το βούτυρο και την βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη κακάο και ανακατέψτε καλά και πάλι.
  5. Βουτυρώστε ένα ταψί 23 εκ., ραντίστε με λίγη σκόνη κακάο και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  6. Πάνω από το μείγμα προσθέστε το φυστικοβούτυρο με ένα σκουπ παγωτού και με ένα κουτάλι ανακατέψτε το με το υπόλοιπο μείγμα.
  7. Ψήστε για 25- 30 λεπτά, αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.