Υλικά

  • 6 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. σ. ξερά άνθη λεβάντας
  • 1 1/2 κ. γλ. ξερά πέταλα ιβίσκου

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μία μεγάλη κανάτα τοποθετήστε τα 3 από τα 6 φλυτζάνια τσαγιού νερό, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Βήμα 2
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράστε το υπόλοιπο νερό με την ζάχαρη, τη λεβάντα και τα πέταλα ιβίσκου.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε το αρωματισμένο νερό να κρυώσει.
Βήμα 5
Σουρώστε το νερό και προσθέστε το στην κανάτα με την κρύα λεμονάδα.
Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.