Υλικά

  • 1 πεπόνι (αργίτικο)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 πορτοκάλι βιολογικής καλλιέργειας
  • μαύρο πιπέρι θρυμματισμένο
  • προσούτο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το πεπόνι στα δύο, αφαιρείτε τους σπόρους και τη σάρκα του.
  2. Το λιώνετε στο μίξερ και προσθέτετε μερικά παγάκια.
  3. Φυλάτε στο ψυγείο. Παίρνετε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το στύβετε για να πάρετε το χυμό. Σε μία γαβάθα, ανακατεύετε το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού και τους θρυμματισμένους κόκκους πιπεριού.
  4. Προσθέτετε και τον πουρέ του πεπονιού και μοιράζετε το γκασπάτσο σε 4 ποτήρια.
  5. Διακοσμείτε με προσούτο και μερικά ξύσματα πορτοκαλιού.  Σερβίρονται παγωμένα.