Υλικά
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 150 γρ βούτυρο
 - μια πρέζα αλάτι
 - νερό (αν χρειαστεί)
 
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το αλάτι και νερό όσο χρειαστεί.
 - Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
 - Μετά από 1/2 ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο όσο να έχουμε χοντρό φύλλο, το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας και την τρυπάμε με το πιρούνι.
 - Βάζουμε λαδόκολλα από πάνω κομμένη στο μέγεθος της τάρτας. (Αν θέλουμε για βάρος πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε λίγα όσπρια). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
 - Για τη γέμιση βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και αποσύρουμε από την φωτιά.
 - Ρίχνουμε τον τόνο σε κομματάκια (αφού τον στραγγίξουμε λίγο), το τυρί τριμμένο, τα αβγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα), το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
 - Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, τη ξεσκεπάζουμε από την λαδόκολλα και γεμίζουμε την επιφάνεια της με τη γέμιση.
 - Την ξαναψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Την πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.