Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ βούτυρο
  • μια πρέζα αλάτι
  • νερό (αν χρειαστεί)

Για τη γέμιση

  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά
  • 1 κονσέρβα τόνος νερού
  • 5 ψιλοκομμένα κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 αβγά (χτυπημένα)
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 250 γρ τριμμένο κασέρι
  • 1 1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
  • λίγο μαϊντανό για το πασπάλισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το αλάτι και νερό όσο χρειαστεί.
Βήμα 2
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βήμα 3
Μετά από 1/2  ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε  με τον πλάστη τόσο όσο να έχουμε χοντρό φύλλο, το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας και την τρυπάμε με το πιρούνι.
Βήμα 4
Βάζουμε λαδόκολλα από πάνω κομμένη στο μέγεθος της τάρτας. (Αν θέλουμε για βάρος πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε λίγα όσπρια). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Για τη γέμιση βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βήμα 6
Ρίχνουμε τον τόνο σε κομματάκια (αφού τον στραγγίξουμε λίγο), το τυρί τριμμένο, τα αβγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα), το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βήμα 7
Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, τη ξεσκεπάζουμε από την λαδόκολλα και γεμίζουμε την επιφάνεια της με τη γέμιση.
Βήμα 8
Την ξαναψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Την πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.