Υλικά για 6 άτομα

Για τη βάση

  • 113 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder

Για τη γέμιση

  • 225 ml κρέμα γάλακτος (35%)
  • 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα (αλεσμένα στο multi με 1 κουταλιά αλεύρι να γίνουν σκόνη)
  • 1/4 κ.γ. εσάνς αμυγδάλου
  • 8-10 βερίκοκα (μοιρασμένα στη μέση)
  • 1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη βάση

Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking powder.
Βήμα 2
Παίρνουμε μια φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) και αφού βάλουμε λαδόκολλα, απλώνουμε τη βάση με το χέρι ώστε να καλύψει τον πάτο και 3 εκ. προς τα πάνω.
Βήμα 3
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα μαζί με τη ζάχαρη και το αυγό για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Βήμα 2
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το εσάνς αμυγδάλου.
Βήμα 3
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε τη γέμιση. Προσθέτουμε τα βερίκοκα σε όμορφο σχηματισμό με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.