Υλικά

  • 113 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking powder.
  2. Παίρνουμε μια φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) και αφού βάλουμε λαδόκολλα, απλώνουμε τη βάση με το χέρι ώστε να καλύψει τον πάτο και 3 εκ. προς τα πάνω.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.