Υλικά

  • 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
  • ⅓ φλιτζ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 2 κ.σ. μπράντι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε την ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μην βράσει το γάλα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα υλικά μέσα στο γάλα για περίπου 2 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Χωρίζουμε την κρέμα σε 6 ποτήρια ή μπολάκια καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
  6. Είκοσι λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα, μαρινάρουμε στο μπράντι και τη ζάχαρη τις φράουλες και προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.