Υλικά

  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρναρόλι
  • 1⁄2 κόκκινη πιπεριά
  • 1⁄2 κίτρινη πιπεριά
  • 1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.
  2. Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο απο το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι).
  4. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
  5. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι.
  6. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό. Μόλις το ρύζι  ψηθεί, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.