Υλικά

  • ένα μέτριο κοτόπουλο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 2 σαρκώδεις πιπεριές
  • ένα ματσάκι βασιλικό
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • μπαχαρικά (πάπρικα, δάφνη, κόλιανδρο)
  • αλάτι
  • βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Στη συνέχεια το τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια αντικολλητική κατσαρόλα που έχει ήδη κάψει.
  3. Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν αφού έχετε βάλει πριν το βούτυρο.
  4. Στη συνέχεια, κόβετε τις ντομάτες σε κύβους και τις πιπεριές, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράστε με το καπάκι κλειστό για δεκαπέντε λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
  6. Αφήστε το φαγητό στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το ψιλοκομμένο ή τριμμένο σκόρδο.