Υλικά

  • 1 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
  • 3 κ.σ. βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη)
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • λάδι για τηγάνισμα
  • κρυσταλλική στέβια και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τα τσούρος, βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο καρύδας (ή μαργαρίνη), αλάτι, την κρυσταλλική στέβια και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο καρύδας, και να πάρουν βράση.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη στην κατσαρόλα.
  3. Βάζουμε τη ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.
  4. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.
  5. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα τσούρος
  6. Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό σπορέλαιο κόβουμε churros- μακρόστενους λουκουμάδες. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Τα βουτάμε σε στέβια και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.