Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι μαρούλι
- 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
- 1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 8 μεγάλα φύλλα δυόσμου, πολύ λεπτά κομμένα σε φέτες
- Για το ντρέσινγκ:
- 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- 1 κ. γλ. νερό
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, μήκους περίπου 2 έως 3 εκατοστών (θα έχετε περίπου 4 έως 5 φλιτζάνια).
- Τοποθετήστε την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα βάζο με σφιχτό καπάκι, τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε το ντρέσινγκ μέχρι να ενσωματωθεί καλά, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Περιχύστε τη σαλάτα με περίπου τα 2/3 του ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά.
- Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ντρέσινγκ αν χρειάζεται.