Υλικά

  • 1 μεγάλο κεφάλι μαρούλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • 1/4 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 8 μεγάλα φύλλα δυόσμου, πολύ λεπτά κομμένα σε φέτες
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1 κ. γλ. νερό
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, μήκους περίπου 2 έως 3 εκατοστών (θα έχετε περίπου 4 έως 5 φλιτζάνια).
  2. Τοποθετήστε την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα βάζο με σφιχτό καπάκι, τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Κλείστε καλά το βάζο και ανακινήστε το ντρέσινγκ μέχρι να ενσωματωθεί καλά, περίπου 10 δευτερόλεπτα.
  5. Περιχύστε τη σαλάτα με περίπου τα 2/3 του ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά.
  6. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο ντρέσινγκ αν χρειάζεται.