Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1 ασπράδι αυγού ή ολόκληρο αυγό, χτυπημένο
- Προαιρετικές γαρνιτούρες: σουσάμι, παπαρουνόσπορο, αποξηραμένες νιφάδες σκόρδου, αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπήστε καλά. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά, θα μοιάζει με μικρά θρύψαλα.
- Πασπαλίστε ελαφρά με αλεύρι μια επιφάνεια εργασίας και αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ. Ζυμώστε τη ζύμη μερικές φορές μέχρι να γίνει κολλώδης, περίπου 15 στροφές (δεν πρέπει να αφήνει ζύμη στο χέρι σας όταν το τραβάτε).
- Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσες μπάλες. Ανοίξτε κάθε μπάλα σε λωρίδα και ενώστε τις άκρες για να σχηματίσετε κουλούρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε μια μπάλα και να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο και στη συνέχεια να την τεντώσετε ελαφρώς.
- Καλύψτε με το αυγό και πασπαλίστε και τις δύο πλευρές με καρυκεύματα της επιλογής σας.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τα κόψετε.