Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι ή στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κύβους
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. ξύδι ρυζιού ή λευκό ξύδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. σησαμέλαιο
  • 1 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. κόκκινες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 2 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • Για γαρνιτούρα: σουσάμι, φρέσκα κρεμμυδάκια (πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε τη σάλτσα Teriyaki ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα.
  2. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και προσθέστε σιγά- σιγά το μείγμα στη σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς, για να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει.
  4. Μαρινάρετε το κοτόπουλο με το ένα τέταρτο της σάλτσας (κρατήστε το υπόλοιπο για να το περιχύσετε αργότερα). Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή και περισσότερο.
  5. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε το κοτόπουλο, περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου στα σουβλάκια (αν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε τα τουλάχιστον 1 ώρα πριν από το ψήσιμο, για να μην καούν ή πάρουν φωτιά).
  6. Ζεστάνετε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει η σχάρα, τοποθετήστε τα σουβλάκια στην ελαφρώς λαδωμένη σχάρα. Γ
  7. Γυρίζετε τα σουβλάκια κάθε 3- 4 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα, περίπου 10-12 λεπτά. Όταν γυρίσετε το κοτόπουλο, συνεχίστε να το περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα τεριγιάκι.