Η Αθήνα δεν έβαλε μυαλό… από την Αυστραλία. Δεν έμαθε τίποτα από την πόλη που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.

Στην Αυστραλία ακόμη και σήμερα, όπως επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα του ελληνικού αλλά και του ξένου Τύπου, η πλειοψηφία μιλά με υπερηφάνεια για την κληρονομιά που άφησε η διοργάνωση ενώ στην Ελλάδα όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Η εφημερίδα «The Australian» πραγματοποίησε έρευνα για τις συνέπειες των Ολυμπιακών Αγώνων στην οικονομία, την εικόνα της χώρας και την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Καθημερινή», στο Σίδνεϊ θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη η αξιοποίηση του Ολυμπιακού Πάρκου. Η περιοχή εξελίσσεται σε χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας και παρέχει δυνατότητες αθλητισμού, αναψυχής και κατοικίες.

Στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Ολυμπιακό Πάρκο καθημερινά δέχεται επισκέψεις από περίπου 10.000 άτομα ενώ στους χώρους του έχουν γραφεία περισσότεροι από 120 διαφορετικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις και τα έσοδα διατίθενται για τη συντήρηση των χώρων πρασίνου. Την ίδια στιγμή, η δική μας ολυμπιακή κληρονομιά «σαπίζει» με όλους να την κοιτούν και να… αδιαφορούν για τις εντυπωσιακές κατασκευές του Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.