Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Κι όσοι δεν το πιστεύετε αυτό, μπορείτε να κάνετε μία βόλτα από το… απομονωμένο, όχι από άποψης τοποθεσίας «κόσμημα» αλλά από πλευράς καθαριότητας, για να δείτε την σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το ΟΑΚΑ. Κι όμως, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα εφημερίδων, υπάρχουν ακόμη ελπίδες…

Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Το ΟΑΚΑ είναι απομονωμένο 4 χρόνια μετά» αναφέρει σε σημείο του ότι ο τότε γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, μας ζητάει να κάνουμε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Όμως, ο χρόνος αυτός πέρασε και το ΟΑΚΑ παραμένει στην ίδια – και χειρότερη κατά πολλούς- κατάσταση.

Διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα από το δημοσίευμα της «Καθημερινής»

«Ο κ. Γιαννόπουλος μας ζητάει να κάνουμε υπομονή μέχρι το καλοκαίρι του 2009, όταν ελπίζει πως θα έχει εφαρμοστεί η μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα βασικά της σημεία προβλέπει τη λειτουργία παιδότοπων, κινηματογράφων και θεάτρων, χώρων εστίασης, εκθεσιακού χώρου και καταστημάτων αναμνηστικών. Όσο για τα δύο Μουσεία δεν πρόκειται να λειτουργήσουν νωρίτερα από το 2010, σύμφωνα με το ευνοϊκότερο σενάριο. Αλλά ακόμα και σήμερα, υπάρχουν περιθώρια με απλές κινήσεις από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ, να υποστηριχθεί η αρχιτεκτονική και τουριστική υπεραξία του ΟΑΚΑ».