«Θυμάμαι την ημέρα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων με μεγάλη συγκίνηση αλλά σήμερα που είμαι εδώ αισθάνομαι μεγάλη λύπη. Βλέπω τους χώρους που έχουν μείνει αναξιοποίητοι και θλίβομαι». Η 23χρονη Ελεάννα Λίμα Γκουσέτη ανήκε στη ψυχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Ήταν μία από τους χιλιάδες εθελοντές που έκαναν τα πάντα για να σταθεί η χώρα ψηλά. Βοήθησε με όλο της το είναι για να μην πει κάτι κακό κανένας για την Ελλάδα. Ντύθηκε τσιγγάνα, αφού αυτός ήταν ο ρόλος που της είχαν αναθέσει, έτρεξε στο στάδιο του ΟΑΚΑ με την υπόλοιπη ομάδα της και διέπρεψε στην τελετή λήξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα η φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού μιλά στο newsbeast.gr για την εμπειρία της αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα το ΟΑΚΑ.

«Τότε ήταν πολύ όμορφα. Θέλαμε όλοι να φέρουμε εις πέρας το ρόλο που μας είχαν αναθέσει. Θέλαμε να μπούμε στην ομάδα των εθελοντών. Ήμασταν περήφανοι για την Ελλάδα και θέλαμε να κάνουμε κάτι κι εμείς για να μην κακοχαρακτηριστεί η χώρα. Σήμερα όμως, αισθάνομαι μεγάλη λύπη που βλέπω ότι όλος αυτός ο κόπος μένει αναξιοποίητος», λέει η 23χρονη φοιτήτρια.

Η Ελεάννα περιηγήθηκε για λίγο στους χώρους του ΟΑΚΑ και είδε τη σημερινή εικόνα του άλλοτε «διαμαντιού». Κοιτούσε τους χώρους που πλέον δεν χρησιμοποιούνται και έφερνε στο μυαλό της τις όμορφες στιγμές που έζησε. Γι’ αυτό και συνιστά στους αρμοδίους να «χρησιμοποιήσουν τους χώρους αυτούς γιατί χρειάζονται. Τους χρειάζονται οι αθλητές, τους χρειάζεται η Γυμναστική Ακαδημία, τους χρειάζονται πολλοί».