Με σπρέι στους τοίχους οι οπαδοί των ομάδων που πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα αλλά και περαστικοί δίνουν μία άλλη πινελιά στο άλλοτε στολίδι της Ολυμπιάδας.

Υβριστικά συνθήματα στα πιο κεντρικά σημεία του ΟΑΚΑ, γκράφιτι στους χώρους όπου φιλοξενήθηκαν οι 28οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μόνο η μία πλευρά της σημερινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το αρχιτεκτονικό έργο του Σαντιάγο Καλατράβα.

Αλλά γι’ αυτό, όπως παραδέχονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και οι εργαζόμενοι στο στάδιο, δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι. Μόνο η περιφρούρηση μπορεί – έστω και στο ελάχιστο- να καλυτερέψει λίγο την εικόνα του περιβάλλοντα χώρου αλλά το προσωπικό Ασφαλείας είναι μειωμένο σε σχέση με τις ένδοξες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σεκιούριτι υπάρχουν μόνο στην κεντρική είσοδο του σταδίου «Σπύρος Λούης» ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας το προσωπικό του ΟΑΚΑ με ειδικά αυτοκίνητα της Ολυμπιάδας κινείται σε όλους τους χώρους του ΟΑΚΑ προκειμένου να τους επιβλέπει. Αλλά αυτό δεν βελτιώνει την εικόνα του στολιδιού του 2004.

Την ίδια ώρα πάντως, ακόμη και οι περαστικοί αλλά και οι άνθρωποι που θέλουν να πάνε ένα περίπατο στο ΟΑΚΑ δυσκολεύονται να κινηθούν μέσω των πινακίδων που υπάρχουν επειδή έχουν καταστραφεί είτε από συνθήματα είτε από τη φθορά του χρόνου.

Δείτε και μόνοι σας