Η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάθε λόγο να μιλά για τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου. Μαζί με την Αιμιλία Τσουλφά έσβησαν την Ολυμπιακή φλόγα στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μετά το θρίαμβό τους στους Αγώνες.

Σήμερα, η καλύτερη – ίσως- Ελληνίδα αθλήτρια ιστιοπλοΐας μιλά στο newsbeast.gr για τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Μόνο που τώρα η Σοφία έχει και έναν ακόμη ρόλο: Είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Και απ’ όσο μου επιτρέπει η ιδιότητά μου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, γνωρίζω ότι δεν έχει λάβει καμία επιχορήγηση από το κράτος. Επομένως, καταλαβαίνετε ότι είναι τεράστια τα έξοδα συντήρησης τόσο μεγάλων εγκαταστάσεων και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα, αναγκαστικά αυτή θα είναι η εικόνα που θα βλέπουμε. Και μπορεί να είναι και πολύ χειρότερη σε λίγο καιρό», αναφέρει η Σοφία Μπεκατώρου.

Για να τονίσει: «Γνωρίζω μόνο ότι έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να ζητηθούν τα χρήματα. Από κει και πέρα, το ξέρετε και σεις πολύ καλά ότι και το κράτος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις προφανώς έχουν κρίνει ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάποια κίνηση. Επομένως, η εικόνα που βλέπουμε, είναι συνέπεια όλων αυτών των αποφάσεων».

Επειδή όμως η ίδια είναι και αθλήτρια μιλά για το θέμα και από άλλη οπτική γωνία. «Ως αθλήτρια, θλίβομαι βαθύτατα γιατί στην παρούσα φάση ο αθλητισμός είναι από τις τελευταίες προτεραιότητές μας. Κι αυτό από τη μία είναι λογικό με την κρίση που έχουμε, αλλά από την άλλη, νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μία στοιχειώδης συντήρηση του επιπέδου που έχουμε στον αθλητισμό».

Κι αυτό γιατί, όπως συνεχίζει, «γιατί οι Έλληνες αθλητές έχουν φέρει πολύ μεγάλες διακρίσεις και χαρές. Νομίζω ότι έχουμε επάξια εκπροσωπήσει τη χώρα μας, τη στιγμή που ως χώρα γενικότερα έχουμε πολλά προβλήματα αθλητισμού. Δηλαδή, μπορούσαμε και ορθώναμε το ανάστημά μας μπροστά σε όλους. Κι αυτό το κάναμε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό και νομίζω ότι είναι κρίμα όλος αυτός ο κόπος να χάνεται τώρα με αποτέλεσμα η νέα γενιά σε λίγο καιρό να μην γνωρίζει ποια είναι η σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων».