Να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, για να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία, αλλά και στη σύγχυση που επικρατεί στον ελληνικό τουρισμό, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, «κανείς δεν υπογράφει συμφωνίες γιατί δεν ξέρουμε τον ΦΠΑ, είναι καταστροφικό… Πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε δυο εβδομάδες. Μην καταστρέψουμε και τον τελευταίο όρθιο πυλώνα της οικονομίας».

Ο κ. Ανδρεάδης μίλησε επίσης για συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν τον ελληνικό τουρισμό. «Δεν τους αρέσει η άνοδος του ελληνικού τουρισμού, ας μην είμαστε αφελείς, υπάρχουν συμφέροντα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεάδης, οι βόρειες χώρες έχουν μονοψήφιο ΦΠΑ στον τουρισμό. «Είμαστε σε συγκεκριμένη θάλασσα με συγκεκριμένα ψάρια» ανέφερε με νόημα.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ανδρεάδης καυτηρίασε τα γεγονότα στο Πεντελικόν στο Κεφαλάρι, με τους τουρίστες που είχαν κλείσει δωμάτια να εκδιώκονται από το ιστορικό ξενοδοχείο, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στην παλαιά διοίκηση του ξενοδοχείου όσο και στη Δικαιοσύνη. «Απαράδεκτη εικόνα… Μεγάλες ευθύνες και στην παλιά διοίκηση και στη δικαστική απόφαση. Δεν μπορούν να βγάζουν τους τουρίστες έξω με τις βαλίτσες μέσα σε μερικά λεπτά. Είναι τραγική εικόνα για τον ελληνικό τουρισμό, δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα τους πετάξουν από το ένα λεπτό στο άλλο. Δεν έχει γίνει παγκοσμίως αυτό το πράγμα», σχολίασε.