Σε μαξιλαροθήκες, ντουλάπια κουζίνας, γλάστρες και άλλα ευφάνταστα σημεία του σπιτιού κρύβουν οι Έλληνες τα χρήματά τους, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δημοσιεύει η γερμανική Bild. Με άκρως ειρωνικό τρόπο η γερμανική ταμπλόιντ φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της φωτορεπορτάζ και τις… μαρτυρίες Ελλήνων αποκαλύπτοντας πού κρύβουν οι Έλληνες πολίτες τα χρήματά τους μπροστά στο φόβο του Grexit και του πιστωτικού γεγονότος.

Οι Έλληνες έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, γράφει η Bild και τονίζει ότι τον Ιανουάριο έκαναν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες 23 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρώτος ο 32χρονος DJ, που στη λεζάντα της φωτογραφίας παρουσιάζεται ως «Βαγγέλης» και μέσα στο κείμενο ως «Γιάννης», φορά την κουκούλα και δείχνει στον φωτογραφικό φακό ότι έχει κρύψει 2.000 ευρώ στα ντουλάπια της κουζίνας του.

Η 83χρονη συνταξιούχος Άννα Τ. υποδεικνύει μία γλάστρα στο μπαλκόνι της ως την ιδανική κρυψώνα για τα 3.000 ευρώ που φυλά για ώρα ανάγκης.

Μέσα σε ένα κουτί που είναι κρυμμένο ανάμεσα στα κρυστάλλινα ποτήρια της η 53χρονη Δήμητρα Δ. κρύβει 10.000 ευρώ και δηλώνει στη Bild: «Τα λεφτά μου είναι ασφαλέστερα σπίτι. Δεν φοβάμαι τους διαρρήκτες, έχω καλό συναγερμό».

Σε μια άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα χέρι που αποκαλύπτει ότι μέσα σε μια αθώα μαξιλαροθήκη βρίσκονται χαρτονομίσματα των 50, 500 και 200 ευρώ!