«Βαθιά το χέρι στη τσέπη» θα πρέπει να βάλουν σήμερα εκατομμύρια φορολογούμενοι καθώς λήγει η προθεσμία για την πληρωμή μία σειράς φόρων όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ καθώς και η μηνιαία δόση για όσους έχουν εντάξει τις οφειλές σε ρυθμίσεις.

Η λίστα με τις φορολογικές υποχρεώσεις:

  • την 5η από τις 8 δόσεις του φετινού φόρου εισοδήματος συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται από τον Οκτώβριο που ξεκίνησαν οι πληρωμές μέχρι και τον Φεβρουάριο που είναι η τελευταία δόση οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα καλούνται να καταβάλουν συνολικά 2,8 δις. ευρώ από τα οποία περίπου 1,75 δις. ευρώ τα νοικοκυριά και 950 εκ. ευρώ οι επιχειρήσεις.
  • την 3η από τις 6 δόσεις του ΕΝΦΙΑ που ξεπερνά τα 400 εκ. ευρώ. Το συνολικό ποσό του φόρου θα ανέλθει σε 2,6 δις. ευρώ.
  • το ΦΠΑ μηνός Οκτωβρίου από τις μεγάλες επιχειρήσεις
  • Τις δόσεις ρυθμίσεων από κορονοχρέη που έχουν ξεπαγώσει ή άλλων ρυθμίσεων όπως των 100 ή 120 δόσεων που αναβίωσαν.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ο νόμος έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή τους στη πάγια ρύθμιση ή να την πληρώσουν με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.