Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αναφέρεται το περιοδικό Economist. Σε άρθρο με τίτλο «Φύγε αν πρέπει» το περιοδικό παραθέτει όλες τις απόψεις που εκτέθηκαν δημοσίως τις τελευταίες ημέρες και αφορούσαν την Ελλάδα και την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η φωτογραφία που επιλέγει το περιοδικό για να συνοδεύσει τα γραφόμενα. Σε αυτή η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει με το δάχτυλο στον Αντώνη Σαμαρά κάτι που δεν υπάρχει στη φωτογραφία. Η λεζάντα είναι ενδεικτική: «Η Μέρκελ δείχνει το δρόμο στον Σαμαρά».

Μεταξύ αυτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ και ο αντιπρόεδρος της καγκελαρίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Μάλιστα σύμφωνα με το περιοδικό μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος λένε στην Μέρκελ πως αν δώσει κάτι στην Ελλάδα, τότε αυτομάτως θα προσφέρει άλλοθι σε άλλες χώρες (π.χ. Γαλλία) να επαναστατήσει σε περίπτωση που ζητηθούν περαιτέρω μειώσεις και μεταρρυθμίσεις.

Το περιοδικό σημειώνει επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει πως μια μικρή μειοψηφία εντός της συντηρητικής ηγεσίας της γερμανικής κυβέρνησης επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη τα «παραμύθια και τις ιστορίες για πιθανό Grexit».