Αυτοί δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα

Συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών για τον ακριβή καθορισμό τους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:03
20/03/2014
Αυτοί δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα
2
loading

Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εγγεγραμμένοι μακροχρόνιοι και επιδοτούμενοι άνεργοι (εφόσον πληρούν τα κριτήρια), ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα (σχετικά στοιχεία για τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας έχουν ζητηθεί από τον ΟΑΕΕ) και ΑμεΑ (με πιθανή ευνοϊκότερη μεταχείριση), είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η βάση της συζήτησης για τον ακριβή καθορισμό των δικαιούχων, τέθηκε κατά τη συνεδρίαση, το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί και αναμένονται τα στοιχεία από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ, τα οποία στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που συμμετέχει στην επιτροπή, ο αριθμός των δικαιούχων και τα εισοδηματικά όρια αλληλοεπηρεάζονται και η συζήτηση ξεκίνησε με εισοδηματικό όριο τις 7.000 ευρώ- 10.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θα τεθούν και περιουσιακά κριτήρια, από τα οποία, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, θα εξαιρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη κατοικία (σ.σ. πάντως, η επιτροπή δεν έχει ακόμη υπεισέλθει σε λεπτομέρειες). Σημειώνεται, ότι τα εισοδήματα που θα ληφθούν υπόψη για τον καθορισμό των δικαιούχων, είναι εκείνα που αποκτήθηκαν το 2012 και δηλώθηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ανετος

    στραγάλια θα φτάσουν για να πάρουν? αυτοί που είναι οικονομικά θιγμένοι δεν πρόκειται να πάρουν δραχμή.. τα λεφτά πηγαίνουν πάντα στα ίδια πορτοφόλια...

    1. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΕΡΙΣΜΑ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 400 ΕΥΡΩ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ...........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει