Σχεδόν αμετάβλητο παρέμεινε τον Μάρτιο του 2020 το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων, στο 0,14%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε στο 4,06% , με αποτέλεσμα το περιθώριο επιτοκίου να μειωθεί στο 3,92%. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 0,29%. Στα δάνεια και πιο συγκεκριμένα στα καταναλωτικά, χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) το μέσο επιτόκιο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,67%.

Tο μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο στο 10,67%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,65%. Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,61%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,82%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 48 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 2,91%, το Μάρτιο του 2020, ενώ το ποσό των νέων δανείων αυξήθηκε σε 1, 431 δισ. ευρώ έναντι 411 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, τo μέσο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με κυμαινόμενο επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μειώθηκε κατά 33 μονάδες βάσης στο 3,44%, ενώ το αντίστοιχο ποσό των δανείων αυξήθηκε σε 504 εκατ. ευρώ από 225 εκατ.ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.