Δεν αποκλείεται να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης προς διερεύνηση και άλλα προϊόντα ευρείας καταναλωσης, μετά το ρύζι, σύμφωνα με  όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εποπτείας της Αγοράς, Γιώργος Στεργίου.

To μικτό περιθώριο κέρδους που διαμορφώνεται στην τιμή του ρυζιού και το ενδεχόμενο να συντρέχει λόγος αισχροκέρδειας, ήταν η πρώτη υπόθεση που πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, από μία σειρά αντίστοιχων που διερευνά το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και αφορά στις λιανικές τιμές ειδών ευρειάς κατανάλωσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Στεργίου τόνισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν, πλέον, την απαραίτηση υποδομή για να παρακολουθούν την πορεία των τιμών και πώς αυτές διαμορφώνονται από το χωράφι έως και το ράφι και από τον έλεγχο των στοιχείων προκύπτουν ερωτήματα όπως αυτό για την τιμή του ρυζιού.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το υπουργείο, εδώ και καιρό, έχει αποστείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στοιχεία για διερεύνηση σχετικά με τις τιμές των νωπών προϊόντων. Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του ρυζιού, ο ειδικός γραμματεας σημείωσε ότι από την έρευνα προέκυψε ότι το μέσο μικτό περιθώριο κέρδους των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ήταν υπερδιπλάσιο από αυτό που επικρατεί στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή αλλά και ελληνική αγορά για άλλα προϊόντα που είναι στο 20%.