Διήμερη περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, με την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης να είναι η πρώτη στάση του στις σχετικές υπηρεσίες.

Προσερχόμενος στη ΔΟΥ, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Σκοπός της περιοδείας είναι να δούμε ποια είναι τα προβλήματα των υπηρεσιών μας, ν’ ακούσουμε τους ανθρώπους μας, ν’ ακούσουμε επίσης και τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς». Σημείωσε πως παρόντες στις επισκέψεις θα είναι και οι γενικοί διευθυντές της ΑΑΔΕ, προκειμένου «όλη η υπηρεσιακή ιεραρχία να έχει πρωτογενή αντίληψη των ζητημάτων που απασχολούν τους υπαλλήλους, τους τοπικούς επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία, ώστε να δοθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις γι’ αυτά τα προβλήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε: «Η εικόνα μας είναι πολύ ενθαρρυντική την περίοδο αυτή. Το επιχειρησιακό μας πλάνο αγγίζει όλες τις μορφές της φοροδιαφυγής (μεγάλη και μικρομεσαία) και ιδίως την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη επιχειρησιακό πλάνο προληπτικών ελέγχων για τη συμμόρφωση έκδοσης αποδείξεων, μ’ ένα μεγάλο κομμάτι των ελεγκτών μας να βρίσκεται και εδώ στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και ακριβώς γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, για να δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε το έργο των ελεγκτών μας».

Ανέφερε πως είναι η δεύτερη φορά που εφαρμόζεται τέτοιο «εκτενές επιχειρησιακό πλάνο» και ως εκ τούτου: «Έχουμε γίνει σοφότεροι από την περσινή χρονιά κι έχουμε εμπλουτίσει τον σχεδιασμό μας με απαντήσεις σε προβλήματα που είδαμε κατά την πρώτη χρονιά. Αλλά, η φοροδιαφυγή δεν είναι μάχη μόνο της φορολογικής διοίκησης, πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να βοηθήσουν».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας, κ. Πιτσιλής θα επισκεφθεί σήμερα τη ΔΟΥ, το τελωνείο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου νομού Έβρου (ΥΔΕ) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και τα τελωνεία Ορμενίου, Καστανέων, Ορεστιάδας και Κήπων και τη ΔΟΥ Ορεστιάδας. Αύριο, η περιοδεία θα συνεχιστεί στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.