Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν δημοσιοποιηθεί οι αναλογιστικές μελέτες που θα για την βιωσιμότητα των επικουρικών ταμείων από τις οποίες θα εξαρτηθεί και το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περικοπές στο ύψος των επικουρικών συντάξεων.

Φυσικά οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν και από τις επιταγές της τρόικα που θεωρεί ότι οι επικουρικές συντάξεις στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές.

Για τον λόγο αυτό ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να τις περιορίσει κάτω από το 20% της κύριας σύνταξης. Για παράδειγμα, αν κάποιος παίρνει 610 ευρώ κύρια σύνταξη και 320 επικουρική, με τις αλλαγές η επικουρική θα πέσει στα 124 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι ο νέος νόμος, πιθανότητα θα φέρει μειώσεις καθώς θα προβλεφθεί στενότερη ανταποδοτική σχέση μεταξύ των καταβαλλόμενων εισφορών και των παροχών
Σε κάθε περίπτωση από την 1η Ιανουαρίου του 2012, με νέο νόμο θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ, σε ταμεία, για τα οποία οι αναλογιστικές μελέτες θα διαπιστώνουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.