Για ένα συνολικό σχέδιο προώθησης της πράσινης ανάπτυξης, που έως το 2015 θα έχει κινητοποιήσει κεφάλαια άνω των 20 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, κάνει λόγο, μιλώντας στον «Κόσμο του Επενδυτή» ο υπουργός Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις διεθνείς εξελίξεις και τις κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ προαναγγέλλει πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, πιστή τήρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων.

Ο υπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος από την κριτική που δέχεται για αλλαγή της περιβαλλοντικής πολιτικής Μπιρμπίλη και δηλώνει ότι το περιβάλλον είναι ο μόνος πόρος που έχει η χώρα για να αναπτυχθεί.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ενδεχόμενο η Ελλάδα να πουλήσει τη συμμετοχή της στα Ελληνικά Πετρέλαια, νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν αρχικά. Ο ίδιος τονίζει: «ο σχεδιασμός μας για τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) είναι να προχωρήσουμε με πώληση της συμμετοχής μας στο πρώτη τρίμηνο του 2012 ή και νωρίτερα».

Παράλληλα, ο υπουργός δήλωσε ότι πώληση του 55% της ΔΕΠΑ και του 31% της ΔΕΣΦΑ, παραμένουν στη λίστα ιδιωτικοποίησης της χώρας για το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.