Η Εκκλησία εξαιρέθηκε από τα capital controls

Η Αρχιεπισκοπή μπορεί να κάνει ανάληψη 20.000 ευρώ το μήνα και οι Μητροπόλεις 10.000 ευρώ το μήνα


ΕΛΛΑΔΑ
12:58
14/10/2015
Η Εκκλησία εξαιρέθηκε από τα capital controls
33
loading

Εκτός των capital controls κινείται ουσιαστικά η εκκλησία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 28ης Σεπτεμβρίου, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών για τις Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως.

Μάλιστα η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε και ως Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου. Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ Β' 2100/25-09-2015 όπως αναρτήθηκε στην κοινότητα των λογιστών taxheaven αναφέρεται:

Τροποποίηση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει, ως εξής:

- Αναλήψεις μετρητών από Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ μηνιαίως, από ένα πιστωτικό ίδρυμα και από έναν λογαριασμό, με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του νομίμου εκπροσώπου τους ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει ανάληψη εντός του τρέχοντος μηνός από άλλο λογαριασμό του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Αναλήψεις μετρητών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως του ποσού των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ μηνιαίως, από ένα πιστωτικό ίδρυμα και από έναν λογαριασμό με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του νομίμου εκπροσώπου της ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει πραγματοποιήσει ανάληψη εντός του τρέχοντος μηνός από άλλο λογαριασμό του ιδίου ή άλλου πιστωτικού ιδρύματος. Οι ως άνω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων. H ευθύνη ορθής υλοποίησης της εγκριτικής διαδικασίας των ως άνω ιζ) έως κ) περιπτώσεων από το δίκτυο των καταστημάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων παραμένει στις διοικήσεις αυτών, οι οποίες πριν την εφαρμογή της παρούσας οφείλουν να μεριμνήσουν για τη θέσπιση των κατάλληλων διαδικασιών που θα διασφαλίζουν τη σύννομη διενέργεια των συναλλαγών που θα πραγματοποιούνται απευθείας από το δίκτυό τους.

Η ανακοίνωση στον ιστότοπο της Εκκλησίας έχει ως εξής:

«Περί ἀποφάσεως τοῦ Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν ὡς πρός τά κατ’ ἐξαίρεσιν ἐπιτρεπόμενα ποσά ἀναλήψεως μετρητῶν διά τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί τάς Ἱεράς Μητροπόλεις»

Διά τοῦ παρόντος διαβιβάζομεν Ὑμῖν τήν ὑπ’ ἀριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0001258ΕΞ 2015/Χ.Π.2672 ἀπόφασιν τοῦ Ἀξιοτίμου κ. Ὑπουργοῦ Οἰκονομικῶν, ὑπό τόν τίτλον «Ρυθμίσεις θεμά-των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κε-φαλαίων», δημοσιευθεῖσαν εἰς τό ὑπ’ ἀριθμ. 2100/ 25.9.2015 Φύλλον τῆς Ἐφημερίδος τῆς Κυβερνήσεως, τεῦχ. Β΄, ὡς καί τό ἀπό 28.9.2015 σχετικόν Δελτίον Τύπου τοῦ Ὑπουργείου Οἰκονομικῶν, συμφώνως πρός τά ὁποῖα (παράγρ. 1, ἐδ. ιθ και κ), κατ’ ἐξαίρεσιν τῶν ἐπιβληθέντων περιορισμῶν κινήσεως κεφαλαίων, ἐπιτρέπονται πλέον ἀναλήψεις μετρητῶν διά τάς Ἱεράς Μητροπόλεις ἕως τοῦ ποσοῦ τῶν δέκα χιλιάδων (10.000) εὐρώ καί διά τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν ἕως εἴκοσι χιλιάδων εὐρώ (20.000) μηνιαίως, ἐξ ἑνός πιστωτικοῦ ἱδρύματος καί ἐξ ἑνός λογαριασμοῦ, ἐπί τῇ προσκομίσει ὑπευθύνου δηλώσεως τοῦ νομίμου ἐκπροσώπου αὐτῶν, ὅτι δέν ἔχουν πραγματοποιήσει ἀνάληψιν ἐντός τοῦ τρέχοντος μηνός ἐξ ἄλλου λογαριασμοῦ τοῦ ἰδίου ἤ ἄλλου πιστωτικοῦ ἱδρύματος. Αἱ ὡς ἄνω συναλλαγαί θά διεκπεραιοῦνται ἀπ’ εὐθείας διά τοῦ δικτύου τῶν καταστημάτων τῶν πιστωτικῶν ἱδρυμάτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar Σατανάς

  Τερματικά καρτών στις εκκλησίες παρακαλώ. Ας φροντίσει επιτέλους η εκκλησία να συνεχίσει και εν μέσω καπιταλ κοντρόλ να παίρνει τα μπαχτσίσια ο φτωχός πλην τίμιος κλήρος και οι περι αυτού αναξιοπαθούντες νεωκόροι και λοιποί.

 2. Εσείς που ειρωνεύεστε και υποκρίνεστε αν ποτε πρεπει να πάτε εκκλησια για γάμο,κηδεία ,βάπτιση ή κανά συσσίτιο μην πάτε γιατι ειστε προοδευτικοί...να πάτε σε κανά υπουργείο να ζητιανεψετε που μας τα παίρνουν οπως κ οπως...

  1. avatar Giannis Agiannis

   Ώρα είναι να μας πεις ότι για τα συσσίτια βάζουν από την τσέπη τους...

  2. avatar K x

   Δεν θα παμε να εισαι σιγουρος

 3. avatar ΚΑΤΣΙΚΟ

  ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ..ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ?

 4. avatar K x

  Καθε εκκλησια 10000 δεν εχουν το θεο τους ... οι κυβερνωντες ...

 5. avatar mpla mpla

  Η πλακα ειναι που ο Ανθημος εκανε αγωνα κατα του Συριζα, ενω τελικα ο Συριζα δουλευει γι'αυτους!

 6. avatar Douskas John

  Διότι η Αριστερά δεν προτείνει λ.χ. χωρισμό Εκκλησίας και πολιτείας ούτε εκκαθάριση της Αστυνομίας, του Στρατού και του Δικαστικού σώματος από τα φιλοναζιστικά και φιλοχουντικά στοιχεία ούτε σημαντικές συνταγματικές αλλαγές. Ούτε επίσης φαίνεται να προετοιμάζεται μαζί με την κοινωνία -τον μοναδικό σύμμαχο που μπορεί να έχει σε περίπτωση πολιτικής σύγκρουσης. Επομένως το πιο πιθανό είναι η επιλογή της πρώτης οδού, η μη σύγκρουση. Οφείλει όμως στην περίπτωση αυτή η Αριστερά να ενημερώσει την κοινωνία και να μη δημιουργεί υπέρογκες προσδοκίες, πράγμα το οποίο φαίνεται απίθανο να πράξει. Εν ολίγοις η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη με ένα πολιτικό σύστημα ανάλγητο και ανίκανο, με μία κοινωνία διχασμένη, φοβισμένη και ηττημένη, οδεύουσα πρός τη δυστοπία.
  2014
  Το έλεγαν οι δικοί μου

  1. avatar οι αθώες περιστερές της αναρχοαριστεράς

   2014; Ο Μιχαλολιάκος το έλεγε από το 2004.
   Πάλι τη σκόνη του τρώτε.

   1. avatar Douskas John

    οι χουντικοί ? αχαχχα,. Ρε συ καλύψου λίγο .Αθώα μου εσυ

 7. avatar ΜΓΜΜΜ

  Ακριβα τα αντιδωρα σημερα!!

 8. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ.ΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ [...]ΡΕ ΚΟΤΑΡΕΣ?ΕΒΗΞΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ [...] ΜΕΝΤΕΣ.ΑΡΧΙ...ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΚΟ ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ

  1. avatar Λύκος μονός

   Πιο ΑΛΗΘΙΝΟΣ.....πεθαίνεις...λέμε τώρα....(Αιμίλιε εσύ είσαι ??)

 9. avatar Χαρης Π

  Να αφήσουν την εκλησία να επιτελέσει το φιλανθρωπικο της έργο που δεν ειναι και μικρό.58 γηροκομεία, 21 οικοτροφεία, 13 ορφανοτροφεία, 15 ιδρύματα χρονίως πασχόντων, 8 ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, 15 κέντρα ψυχικής υγείας, 15 νοσοκομεία – ιατρεία, 2 άσυλα ανιάτων, 22 βρεφονηπιακοί σταθμοί, 6 παιδικοί σταθμοί, 75 φροντιστήρια σχολικών μαθημάτων, 103 σχολές διαφόρων ειδικοτήτων, 20 ξενώνες, 3 σχολεία, 6 φοιτητικές εστίες, 258 πνευματικά κέντρα, 77 τράπεζες ρούχων και 50 λοιπά ιδρύματα.

  Προστίθεται ότι λειτουργούν 51 κατασκηνώσεις, στις οποίες εξυπηρετούνται 16.237 νέοι, 280 συσσίτια, από τα οποία σιτίζονται 499.091 πρόσωπα, 150 κοινωνικά παντοπωλεία, από τα οποία εξυπηρετούνται 75.588 πρόσωπα, χορηγούνται 1.303 υποτροφίες και βοηθούνται στο σπίτι 3.502 πρόσωπα. Καμια συγκριση. Στο κάτω κάτω εχουν απαλλαγει αλλοι που προσφέρουν ουτε το 1%.

  1. avatar Λύκος μονός

   Δεν σας καταλαβαίνω όμως καθόλου. Όπως και παλαιότερα.
   Προς τι, οι αρνητικές ψήφοι ?
   Ψέμματα λέει δηλ ο άνθρωπος? Από ότι φαίνεται ξέρει πάρα πολλάαααααααααα.
   Σε λίγο είμαι βέβαιος πως θα μπορούσε να μας πει ονόματα και διευθύνσεις...
   Το ζητούμενο είναι και αν ξέρει να μας πει, είναι αν τα 2.500 (σχεδόν) χρόνια που ο κοσμάκης αβαντάρει και πληρώνει όλους αυτούς (τους...περίεργους να πω), αν ισοσταθμίζονται με όλα αυτά τα νούμερα που μας ανέφερε (και δεν τα αμφισβητώ...γιατί απλά δεν έχω πληροφόρηση, όπως εσύ), ικανοποιούν αρχικά τον ΙΔΙΟ και κατόπιν αν τυχόν αυτά τα νούμερα θα μπορούσαν να είναι 5πλάσια ή και 10 πλάσια και πάλι να φτάνουν για το πλήρωμα της εκκλησίας...

   1. avatar Την…

    ...μπαλέβεις;;;;

  2. avatar Greytemples

   και το κοστος ολων αυτων καλυπτεται με 10000 το μηνα? Η εισαι εκπροσωπος τυπου του παπαδαριου ή σε εχουν παραμυθιασει... Η εκκλησια εχει μονο ενα σκοπο.. να ΚΟΝΟΜΑΕΙ! και ακομα και αν οντως "τρεχει" ολα οσα αναφερεις, το πιο πιθανον ειναι οτι το κανει με ξενα κολλυβα.. με επιδοτησεις, με κρατικες επιχορηγησεις ή με τα ψιχουλα απο τα κληροδοτηματα που της αφηνουν οσοι ηλιθιοι πεθαινουν και αντι να αφησουν την περιουσια τους στο δημοσιο -ελλειψει κληρονομων- την αφηνουν στο παπαδαριο...
   Η περιουσια της εκκλησιας ειναι πανω απο 5 ΤΡΙΣ... (και αστους να κλαιγονται οτι δεν εχουν)... αυτα τα λεφτα δεν γινονται μονο απο το παγκαρι.. 1000 κονομανε (κληροδοτηματα, ταματα, ερανοι, εκμεταλλευση υπαρχουσας περιουσιας)... 200 δινουνε.
   Εαν το αγαπητο (ψεματα λεω.. δεν μου ειναι αγαπητο) παπαδαριο ηθελε., μπορουσε να εχει ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! Δεν ειναι φιλανθρωποι.. σαπιοι καιροσκοποι ειναι.. με πολυ καλες δημοσιες σχεσεις.

   1. avatar Τον αποπάνω…

    ...τον έχουν παραμυθιάσει, αλλά εσύ είσαι ο γνώστης της απόλυτης αλήθειας εεε;;; Αρκετά με την προπαγάνδα εναντίον της εκκλησίας. Λάθη, σκάνδαλα και καταχρήσεις πιθανόν να υπάρχουν γιατί και εκεί άνθρωποι δρούν, αλλά αρκετά με την ισοπέδωση του τεράστιου κοινωνικού έργου από τυπάκους σαν και σένα...

 10. avatar pan

  Απαιτω καπιτα κοντρολ και στην εκκλησία με παράλληλο κλεισιμο όλων των σισιτιων.Ας το αναλάβει η Λαϊκή ενότητα, το ΚΚΕ και τα Χρυσά Αυγά. Αντε τώρα γιατι όλοι μόνο να μιλάνε ξέρουν. Το χέρι στην τσέπη όμως δυσκολεύονται να το βάλουν οι αριστεροί καπιταλες.

  1. avatar γιωργος1111111

   πρωτα μαθε να γραφεις και τα λεμε!

   1. avatar Μάθε και ‘συ…

    ...να χρησιμοποιείς τονισμό και κεφαλαία και τα λέμε και με 'σένα!!

    Χαχαχα πανίβλακα!

 11. avatar wolfman

  Δεν έχετε καταλάβει ακόμη κάτι! Ότι ο κλήρος σε όλο τον κόσμο, όπως και να ονομάζεται, κάνει κουμάντο. Και μπορεί και το κάνει γιατί απλά υπάρχουν πρόβατα, μοσχάρια, γίδες (να με συγχωρέσουν τα συμπαθέστατα ζωάκια) που τους προσκυνάνε, φωνάζοντας "θαύμα" επειδή ξαναβρήκαν τον πινάκα ζωγραφικής στην Κεφαλονιά, αλλά κάνοντας τουμπεκι ψιλοκομμένο στον βιασμό του ανήλικου αγγελουδιού [...]

  1. avatar Λύκος μονός

   Ναι και έχεις δίκιο. Αλλά δεν νομίζεις ότι πρέπει να αλλάξει ? Κάτι τέτοια θα περιμένεις από ΠΑΣΟΚους και ΝΔούλες. Όλοι εμείς οι ψηφοφόροι της αριστερής ιδεολογίας, έχουμε ως προαπαιτούμενο ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ και όχι τις συμβιβαστικές λύσεις.
   Ε και από κάτι τέτοια, όταν τα αλλάξεις καταλαβαίνεις πως άλλαξε η διακυβέρενηση στη χώρα.

 12. avatar KΛΕΩΝ

  Αλλη μια γροθια της Αριστερης κυβερνησης στο κατεστημενο!!!

 13. avatar Οικ. Μετανάστης

  Είχα μια αμφιβολία για να μην φύγω […] τώρα ποια καμία, το μόνο που ελπίζω είναι εκεί που θα πάω να μην με πουν και ανώμαλο.-

  1. avatar Λύκος μονός

   Καλό ταξίδι, φίλε. Πες μας αν είναι καλά για να ακολουθήσουμε και μεις.

 14. avatar eternity

  Βρε [...] την τυχη μου!!!Και μου λεγε ο πατερας μου να γινω ...παππας.
  ΥΓ:Παντως τα καπιταλ κοντρολ για τις αποδοχες των παππαδων ισυουν.

 15. avatar Ανδρεας

  Περιμενω αμεση παρεμβαση Ανθιμου στα ΜΜΕ περι αυτου! Βεβαια μπορουμε ν αναγνωρισουμε το ενδεχομενο να τα χρειαζεται η εκκλησια λογω των τοσων αναγκων με συσσιτια, με γηροκομεια κλπ κλπ ΑΛΛΑ ατομα και εξαπτερυγα της, τα οποια προσφατα μιλουσαν πως δεν υπαρχει σαλιο, πως εχει αναγκες και ειναι σε φτωχεια....

  Τελικα δεν μας ειπες ντιαρ Αλεξις, το εκκλησια ελεγες για το περιουσια της θα το φορολογεις σαν ανηκουσα μεγαλη περιουσια, αλλα τελικα ε;
  Αντε με το καλο να στειλεις τα παιδια σου στα λυκοπουλα!

 16. avatar DareDevil

  Κάτι μας είπατε τώρα...ενώ σε όλα τα άλλα πάει χέρι χέρι με τον απλό κοσμάκη....

 17. avatar Social Distortion

  Τελικά τους προσκύνησε όλους ο επαναστάτης Τσίπρας. Παπάδες, Αμερικάνους, Μέρκελ...
  Γραβάτα πάντως δεν θα φορέσει ΠΟΤΕ...

  1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

   Φεφτιλα λεμε... Καθε μερα που περναει ολο και πιο ξεφτιλα. Καλα να μας γλεντανε τα καπιταλια... Εδω τον τιτανα ΕΣΣΔ γλεντησαν. Να μας γλενταει και το παπαδαριο ε ποσο πιο κατω

 18. avatar Σπύρος1985

  Είναι αμαρτία τα capital control γι αυτό! Τώρα ο Θεός θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση από σύννεφα που εμφανίζονταν ανάμεσα!

 19. avatar 0e -0e

  ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ! Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει